© Ludwig Van Gelder

“De oprit van de autostrade begint straks in Boechout”

“Als de Verbindingsweg tussen de N10 en de Krijgsbaan wordt aangelegd komt de oprit van de autostrade in Boechout te liggen.” Dat zei raadslid Kris Swaegers (Groen) tijdens de gemeenteraad.

Ludwig Van Gelder

Volgens Groen, dat deel uitmaakt van de meerderheid, wordt Boechout het slachtoffer van de Verbindingsweg. “Voor de gemeenten Mortsel en Borsbeek is de aanleg van deze weg 'beslist beleid’. Begrijpelijk, aangezien het doel van de nieuwe weg is om Mortsel en Borsbeek te ontlasten van doorgaand sluipverkeer.”

“Wetenschappelijke lectuur en de dagelijkse praktijk in binnen- en buitenland leert ons dat een extra weg een oplossing is uit de oude doos. Op korte termijn geeft het de illusie files op te lossen. Na vier jaar zal het aanzuigeffect 50 tot 100 procent van de nieuwe weg opvullen. Ook het sluipverkeer zal snel zijn omvang van voor de werken bereiken", aldus Swaegers.

"Het verkeer dat gebruik maakt van de Verbindingsweg zal vooral de R11 naar noordelijke richting gebruiken, ofwel richting Wommelgem, ofwel richting Herentalsebaan. Dat betekent dat de oprit van de autostrade in Boechout begint.”

Ook schepen van Verkeer Rudi Goyvaeerts (Pro) keurt de startnota af.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio