“Automobilisten geven geen voorrang van rechts in dorpscentrum”

Foto: LVG

“Automobilisten geven geen voorrang van rechts in dorpscentrum”

Print
Hove - Het gemeentebestuur wil via een campagne automobilisten eraan herinneren dat in het dorpscentrum voorrang van rechts geldt. Die regel wordt voortdurend geschonden.

CD&V-raadslid Els Nelen-Pauwels interpelleerde tijdens de gemeenteraad over het feit dat veel automobilisten in de Kapelstraat en Boechoutsesteenweg de voorrang van rechtsregel aan hun laars lappen. “De zone dertig is sinds de heraanleg van het dorpscentrum duidelijk afgebakend. Maar velen zien nog steeds over het hoofd dat hier ook voorrang van rechts geldt”, aldus het oppositieraadslid. “Er staan wel verkeersborden die dat aankondigen, maar niemand kijkt daar naar. Waarom geen campagne opzetten die de automobilisten herinnert aan deze regel?”

Burgemeester Koen Volckaerts repliceerde dat de voorrangsregel niets te maken heeft met de zone dertig die in het centrum werd ingevoerd. “De voorrangsregel geldt hier al pakweg vijftig jaar.” De burgemeester gaf wel toe dat er een probleem is.

“Er is veel doorgaand verkeer, dus informeren via de gemeenteperiodiek zal zeker niet volstaan. Ook extra verkeersborden hebben geen zin. Maar bijvoorbeeld af en toe een spandoek boven de rijweg hangen kan wel helpen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio