© Ludwig Van Gelder

Gemeente ontmoedigt sluipverkeer op smalle wegen

Het gemeentebestuur wil snel sluipverkeer op de smalle landbouwwegen in Vremde en ook Boechout ontmoedigen door niet langer de wegzakkende bermen langs deze wegen op te vullen.

Ludwig Van Gelder

"Er zijn voldoende mogelijkheden voor automobilisten om elkaar op deze wegen rustig te kruisen. Soms moet je als automobilist ook wat geduld aan de dag kunnen leggen en even wachten op een uitwijkplaats", zegt schepen van Openbare Werken Dirk Crollet (CD&V).

"Deze landbouwwegen zijn niet gemaakt voor snel verkeer. Als je deze bermen blijft opvullen, wordt er alleen maar sneller gereden op deze baantjes. De bermen maken nu eenmaal geen deel uit van de rijweg."

Oppositiefractie N-VA vindt het gevaarlijk om ‘putten van 20 centimeter diep’ niet op te vullen. “Dit sluipverkeer is nu eenmaal onvermijdelijk en het neemt niet af”, zegt raadslid Peter Van Hoof.

"Voor veel Vremdenaren is bijvoorbeeld de Smeendijk een invals- of uitvalsweg die ze nu eenmaal moeten gebruiken. Dit is geen sluipverkeer en de automobilisten rijden hier hun auto op stuk."