N-VA wil facelift voor café Falco

Foto: Dirk Van de Velde

N-VA wil facelift voor café Falco

Print
Boechout - Het gemeentebestuur moet actie ondernemen tegen de verloedering van café Falco, vindt N-VA. “Het café haalt het imago van het Sint-Bavoplein naar beneden”, klinkt het. Uitbater Luc Somers is de kritiek beu. “Zonder mij was het café al lang gesloopt.”

Erik Philibert (N-VA) noemt het uitzicht van het café ‘imagoverlagend’ voor het Sint-Bavoplein en vraagt zich af of het gemeentebestuur iets kan doen. “Dit prachtige en beschermde gebouw bevindt zich in een erbarmelijke staat. Kan de gemeente de eigenaar in gebreke stellen of zelf iets ondernemen?”, vraagt hij zich af.

De uitbater Luc Somers is de verwijten beu. “Hoe meer ik doe, hoe meer kritiek ik krijg. Toen ik het gebouw in 1985 kocht, was het rijp voor de sloophamer. Er was hier niets, geen gas en geen water. Inmiddels heb ik drie daken van het gebouw vernieuwd en is het gebouw een beschermd monument geworden.”

"Dit is mijn levenswerk. De reacties die ik nu hoor, vind ik schandalig. Toegegeven, dit gebouw – en dan vooral de zijkant – geeft weleens de indruk van een barak. Ook de erker is er slecht aan toe. Maar renovaties zijn onbetaalbaar voor mij. Ik betaal nu nog af voor die nieuwe daken."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio