Facelift voor park Heuvelhof

Jan Bosselaers van de Fietsersbond in het Heuvelhof Foto: Ludwig Van Gelder

Facelift voor park Heuvelhof

Print
Boechout - In het park achter het gemeentehuis wordt eind deze maand een dertigtal bomen gerooid. “Afgestorven bomen en bomen die andere bomen verdringen moeten plaatsmaken”, zegt milieuambtenaar Sofie Cuypers.

Voor alle duidelijkheid: het zijn niet allemaal dikke beuken of esdoorns die weg moeten. “Sommige hebben amper een diameter van vijf of tien cm, maar er zijn er wel grotere bij. Afgelopen zomer hebben we een inventaris opgemaakt”, zegt Sofie. “Sommige bomen verhinderen de groei van bomen die waardevoller zijn. De begroeiing is op heel wat plaatsen ook veel te dicht.”

“Eigenlijk willen we het bomenbestand in ons park vooral verjongen. Waar het kan woorden nieuwe, jongje boompjes geplant. En de nadruk blijft op het snoeien liggen, niet op het rooien zelf.” Vorig jaar keurde de gemeenteraad een bosbeheersplan voor het Heuvelhof goed en deze ingreep is de eerste grote toepassing daarvan.

“Een andere reden voor het snoei- en rooiwerk is de veiligheid. Mensen komen hier joggen, fietsen en wandelen. Daarom moeten dode takken en verzwakte bomen langs de paden weggehaald worden. Dat is het werk van een gespecialiseerde firma die eind deze maand of begin december met een hoogtewerker de klus komt klaren.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio