Sloeg paardenbeul van Waasland derde keer toe?

Print
Sint-Gillis-Waas - Heeft de paardenbeul die zaterdag twee veulens zwaar toetakelde in het Oost-Vlaamse dorp Sint-Pauwels voordien ook een ander paard mishandeld? De politie onderzoekt of er een verband is tussen de mishandeling van twee veulens in Sint-Gillis- Waas en een verdachte wonde bij een paard in dezelfde regio.

Zondag werden in Sint-Pauwels, deelgemeente van Sint-Gillis-Waas, twee veulens aangetroffen met zware en opzettelijk aangebrachte verwondingen. Een van de dieren was er zo erg aan toe dat een dierenarts het heeft laten inslapen, het tweede dier is er erg aan toe. De politiezone Waasland-Noord (Beveren, Sint-Gillis-Waas, Stekene) is een onderzoek gestart maar tast voorlopig in het duister.

Lees hier het verhaal

“De dieren zijn zondagochtend door de eigenaar aangetroffen met steekwonden. We zijn een onderzoek gestart maar dit is een erg landelijk gebied. Het zal dus niet eenvoudig zijn om getuigen te vinden of camerabeelden uit de omgeving te bemachtigen. Het zijn zware feiten en we zullen alle mogelijke pistes onderzoeken”, aldus korpschef Leo Mares.

Ondertussen bevestigt de politie ook meldingen op sociale media over een verdachte wonde aan een paard op 19 augustus in de naburige streek van Hamme en Waasmunster. Dat geval is lang niet zo ernstig als de feiten van zondag, maar de politie onderzoekt elk mogelijk verband. “Volgens de dierenarts die dat dier heeft behandeld, kan het gaan om een opzettelijk aangebrachte wonde. We zullen elk mogelijk verband in het onderzoek opnemen”, aldus de politie van Waasland-Noord.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio