© EVB

Deze Vlaamse ondernemer gaat nog een stapje verder dan de kookboxen

Sandro van het Groenewoud (60) sluit op 30 september de deur van zijn winkel Foodvillage in het centrum van Schiplaken in Vlaams-Brabant. De zaak gespecialiseerd in afhaalmaaltijden. Nadien wil hij zich toeleggen op het verdelen van huisbereide maaltijden in de hele Benelux.

Erik Van Eycken,evb

Drie jaar geleden startte Sandro Foodvillage op en twee jaar terug kocht hij zijn zakenpartner uit. Momenteel werkt hij zeventig uur per week en dat begint te wegen. Eind september loop het huurcontract af en meteen sluit de winkel. Vanaf dan zal Sandro zich vooral toeleggen op de distributie van zijn huisbereide maaltijden in heel de Benelux.

“Ik ga me toespitsen op de verkoop via huis aan huis-leveringen. Iedereen kent ondertussen de kookboxen, ik ga een stap verder. Ik lever de klaargemaakte producten thuis of op kantoor. Voor mensen met weinig tijd lijkt me dat de ideale oplossing. Even opwarmen en klaar”, zegt hij. Hij gaat er prat op dat de producten geen additieven en kleurstoffen bevatten. “Alles is lekker en vers. Door een samenwerking met Dynalogic uit Sint-Katelijne-Waver wordt de koeling van de producten goed in het oog gehouden. Alle producten worden geleverd in koelboxen met permanente temperatuur bewaking.”

Twee keer per week leveren

De producten blijven van de hand van Van het Groenewoud of van zijn medewerkster. “De komende weken beraad ik me over de vraag of ik thuis mijn keuken professionaliseer of voortaan een keukenatelier ga huren.” Er kan vanaf nu wel al besteld worden.

Van het Groenewoud denkt ook aan online verkoop. “Binnen mijn concept is het zelfs een must gezien de verdeling over heel de Benelux”, zegt hij. Op termijn wil hij ook niet bereide verse vis, vlees en gevogelte thuis aan de man brengen. “Dat is een volgende stap. We starten met de bereide maaltijden. Maandag bestellen betekent levering op dinsdag. In een eerste fase bedelen we op dinsdag en donderdag.”

INFO

www.foodvillage.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners