Nieuwe website informeert over inbraakveiligheid

De provinciegouverneur van Vlaams-Brabant lanceerde zopas de nieuwe website ‘Certificaat Inbraak Veilig’. Via https://www.certificaatinbraakveilig.be vindt men alle informatie om zijn huis inbraakveilig te maken.

Dieter De Beus

‘Er zijn te veel woninginbraken die de veiligheid onder druk zetten en de woonkwaliteit van de inwoners verstoren. Maar we stellen ook vast dat teveel woningen onvoldoende beveiligd zijn. Iedereen heeft er alle belang bij dat men zijn woning goed beveiligt’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. ‘Met een nieuwe website informeren en sensibiliseren we de inwoners over inbraakpreventie’.

Men vindt op deze website nuttige tips om zijn woning beter te beveiligen. Via de website kan men rechtstreeks en online diefstalpreventieadvies aanvragen bij de lokale politie- of preventiedienst. Een speciaal opgeleide diefstalpreventieadviseur komt op vraag gratis beveiligingsadvies geven op maat van een woning’.

Men vindt er ook meer informatie over hoe men zijn woning inbraakveiliger kan maken met het Certificaat Inbraak Veilig. De bedoeling is om het aantal woninginbraken te doen dalen en de buurt veiliger te maken door gekwalificeerd inbraakvertragende deuren en ramen te kiezen voor de woning. Met vier simpele stappen kan men het ‘Certificaat Inbraak Veilig behalen’..

Meer info: https://www.certificaatinbraakveilig.be

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio