© JVDV

© if

© JVDV

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het is oud-leerlinge die plannen tekent voor nieuw gebouw van basisschool

Op 1 september nemen vijf klassen van de derde graad in de KOHa-basisschool Zouaaf hun intrek in een gloednieuw complex. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) huldigde gisteren samen met directeur Marc Vercauteren de nieuwbouw in.

Jan Van de Velde

Het fraaie complex, met naast de vijf klassen ook nog een zorgklas en vergaderlokaal, directiebureau, een overdekte ontmoetingsruimte, een groene speelplaats en een sanitair blok, sluit naadloos aan bij de bestaande schoolgebouwen en de omgeving van het parochiecentrum en de H.-Hartkerk. Kostenplaatje: 1 miljoen euro, waarvan zeventig procent gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

“Hier beweegt iets is niet zomaar ons jaarthema”, zegt directeur Marc, zoals hij door kinderen en ouders amicaal wordt genoemd. “We zijn een school die voortdurend in beweging is. Omwille van het stijgend leerlingenaantal was er al langer behoefte aan uitbreiding, maar bouwdossiers slepen nu eenmaal lang aan. Met een enthousiast team van medewerkers zijn we erin geslaagd om een toch wel zeer mooie nieuwbouw te realiseren, met dank aan het schoolbestuur, architect Joke Van den Broeck en bouwfirma Dero uit Zele. Ons oudercomité financiert het meubilair. Ver boven deze zeer noodzakelijke materiële verbetering blijft het onze bekommernis veel zorg te dragen voor alle leerlingen. Een goede school is men nooit, men is het aan het worden. Met deze nieuwbouw, de niet-aflatende inzet van het schoolteam en de betrokkenheid van ouders en grootouders is de weg naar een goede school makkelijker te realiseren.”

Integratie in omgeving

Architect Joke Van den Broeck is oud-leerling van de school. “Het was dan ook een bijzondere ervaring om deel te kunnen uitmaken van dit project”, zegt Joke. “In samenspraak met de school hebben we gekozen voor een ontwerp waarbij de integratie in de mooie omgeving van essentieel belang is. Dit zowel op het vlak van inplanting, als de uniformiteit van sferen en materialen. En vooral, de groene ruimte rondom wordt geoptimaliseerd en geïntegreerd in de nieuwbouw. Op deze manier is er een open en uitnodigend gebouw ontstaan, met een duidelijke en functionele indeling.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio