"Te onveilig" en dus moet gloednieuwe fietspad nu al heraangelegd worden

Print
Sint-Niklaas - Het fietspad aan Sinaaidorp wordt ter hoogte van het kruispunt met de Zakstraat zo snel mogelijk aangepast omdat de nieuwe toestand te onveilig is. Door de heraanleg hebben chauffeurs geen zicht op fietsers vanuit Sinaaidorp, tenzij ze het fietspad al oprijden.

Hoewel de heraanleg van de dorpskern van Sinaai nog volop aan de gang is, ligt het nieuwe dubbelrichtingfietspad er al. Maar het Sint-Niklase schepencollege besliste maandag om het fietspad ter hoogte van het kruispunt met de Zakstraat al te laten aanpassen, na klachten over de onveilige toestand. “We fietsen elke dag langs deze weg van en naar school in Sint-Niklaas”, schetsen Tarik Rottier en Lena De Block. “Vroeger lag er een verhoging, waardoor auto’s die uit de Zakstraat kwamen automatisch vertraagden. Nu is er geen verhoging meer en bovendien werd het fietspad opgeschoven. Hierdoor hebben auto’s geen zicht meer op fietsers die vanuit Sinaaidorp richting Zwaanaardestraat rijden, want een haag belemmert het zicht. Pas als de auto’s al op het fietspad staan, hebben ze zicht, maar dan is het al te laat, zeker als fietsers snel rijden. We zagen hier onlangs al bijna een ongeval gebeuren”, leggen Tarik en Lena hun bezorgdheid uit.

Niet gerust

Ook automobilisten zijn er niet gerust op. “Als chauffeur zie je de fietsers gewoon niet aankomen. We hebben de politie al gevraagd om een kijkje te komen nemen, want dit is te onveilig. Het fietspad zou terug moeten opschuiven en beter zichtbaar gemaakt worden. Of minstens moet er een spiegel komen, zodat chauffeurs de fietsers kunnen zien”, zegt Hans Boon, die vlakbij een kantoor heeft en hier dikwijls passeert. De ongerustheid sijpelde ook al door naar de Sinaaise dorpsraad en ook Jong VLD mengde zich in het debat. “We stellen voor om het fietspad van Zwaanaarde richting Sinaaidorp recht te trekken over het kruispunt. Hierdoor komen auto’s minstens 1,5 meter verder uit de Zakstraat en hebben ze wel een goed zicht op het aankomende fietsverkeer”, suggereren Jong VLD’ers Eline De Bruyne en Karel Noppe.

Het schepencollege besliste gisteren om meteen in te grijpen, na overleg met de politie en de dienst mobiliteit. “Er ligt een fantastisch nieuw fietspad, maar door het gebrek aan zichtbaarheid is de situatie inderdaad gevaarlijk. Daarom geven we de aannemer de opdracht om zo snel mogelijk het fietspad uit te buigen, aan de kant van Sinaaidorp. Hierdoor schuift het fietspad enkele meters op en komt het tegen de weg te liggen, zodat er terug een goede zichtbaarheid komt”, kondigt schepen van Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA) aan.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio