Beveren Beacht: marktplein wordt het sportiefste Wase strand

Foto: MGB

Beveren Beacht: marktplein wordt het sportiefste Wase strand

Print
Beveren-Waas - Van woensdag 19 juli tot en met zondag 23 juli wordt de Grote Markt van Beveren omgetoverd tot een heus sportstrand met aangepaste sportactiviteiten.

Beveren Beacht heet de samenwerking tussen de sportdienst, voetbalploeg Waasland-Beveren en volleybalclub Asterix-Avo. Die laatste moest het tot voor kort stellen met een strandje in de schaduw van de kerk tijdens de Beverse Feesten. “We merkten dat ons beachvolleybal niet echt aansloeg”, zegt Frank Thieleman van Asterix-Avo. “Daarom vroegen we aan de gemeente of we niets voor de kerk mochten organiseren. Dat is al snel uitgegroeid tot een heel weekend vol activiteiten.”

De sportdienst laat 350 m3 zand aanrukken, goed voor drie speelterreinen en een totaaloppervlak van net geen 850 m2, inclusief strandbar met ligstoelen die door de sportclubs wordt uitgebaat.

Het strand wordt geopend met een kubb-initiatie en randanimatie op woensdag 19 juli. Op donderdag worden er strandsportkampen georganiseerd en vindt er een beachtennistoernooi plaats. Vrijdag staan er recreatieve volleybalwedstrijden op de planning. Nog op 21 juli wordt er na het vuurwerk een nachtelijke yogasessie georganiseerd in het kader van het Grote Yogaproject. “De nachtsessie zal erg idyllisch zijn, met veel kaarsen en fakkels om voor de juiste sfeer te zorgen”, laat Dirk De Backer van de sportdienst alvast weten.

Zaterdag palmt Waasland-Beveren de omgeving van het strand in met zijn fandag. “Normaal heeft die altijd plaats op de Freethiel, maar we willen graag dichter bij de Beverse bevolking komen”, vertelt Martijn De Jonge van Waasland-Beveren. “Om 10 uur starten we met een beachvoetbaltoernooi tussen de verscheidene supportersclubs. Om 12 uur is er dan nog een toernooi voor de jeugdploegen van Beveren en omstreken. Na afloop stellen we om 16 uur de nieuwe retrotruitjes voor, naar aanleiding van de veertigste verjaardag van onze eerste nationale bekerwinst. Na een rondgang door het winkelcentrum schuiven we aan voor de barbecue en volgen er optredens van de Beverse coverband De La Cover en van Niels Destadsbader.”

Een provinciaal volleybaltoernooi sluit het weekend zondagmiddag af.

Tropische start

Wie niet zo lang kan wachten op zomerse activiteiten kan dit weekend al naar het winkelcentrum afzakken. Dan vindt de jaarlijkse tropische braderie plaats met een cocktailbar van de Beverse scouts. Dansliefhebbers kunnen vrijdagavond terecht aan 't Spinnewiel voor flamenco van Flamenco Fusion en zaterdagmiddag tussen 14 uur en 20 uur op de markt voor een gratis salsa-initiatie van dansschool Salsensual.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio