Recreatiebad De Meerminnen zet met onderwatercamera’s extra in op veiligheid

Foto: gvh

Recreatiebad De Meerminnen zet met onderwatercamera’s extra in op veiligheid

Print
Beveren-Waas - Het verhogen van de veiligheid vormt de komende maanden een prioriteit voor het steeds populairder wordende subtropisch zwembad De Meerminnen. Er komen camera's om drenkelingen te detecteren en maatregelen om agressie te vermijden.

Vorig jaar pakten ze uit met een buitenbad, dit jaar zet De Meerminnen extra in op veiligheid en comfort. “In september installeren we een detecteringssysteem voor drenkelingen. Het gaat om camera's onder water, die meteen signaleren wanneer er zich iemand in het water bevindt en niet beweegt. De redders kunnen snel ingrijpen. Het is de bedoeling de veiligheid te verhogen en daarom zal dit systeem de redders ondersteunen. Het is niet de bedoeling dat er minder redders zijn”, kondigt zwembadmanager Roel Timmermans aan.

Tweede aandachtspunt is agressie omdat geregeld groepjes jongeren overlast veroorzaken. Tijdens het voorjaar moest de politie al verschillende keren tussenbeide komen. Op Hemelvaartsdag werden zelfs vijftien jongeren aan de deur gezet. “We hadden deze week een overleg met de burgemeester en de korpschef om de mogelijke maatregelen te bekijken. Er worden zo snel mogelijk preventieve maatregelen uitgewerkt. Maar een zwembadverbod voor wie over de schreef ging, is niet eenvoudig. Vooral de identiteitsgegevens van de betrokkenen vormen een probleem”, weet de zwembadmanager, die deze zomer geen grote problemen verwacht. “In de zomer gaan er meer bezoekers naar het buitenbad, waardoor er meer ruimte is.”

Buitenbar

Op het vlak van comfort zijn er twee blikvangers. “Er komen nieuwe buitenbars, zodat bezoekers vanaf juli ook buiten iets kunnen eten. Daar was veel vraag naar. En zopas uitgevoerde aanpassingen aan de hoofdingang moeten voor een betere doorstroming zorgen”, overloopt Roel Timmermans. Het zwembad heeft een capaciteit van 1.160 bezoekers. Sinds het nieuwe zwembad vier jaar geleden opende, moest de kassa nog maar een tiental keer gesloten worden wegens een vol bad. Het aantal bezoekers blijft stijgen en liep vorig jaar al op tot 450.000. Opvallend is dat de Antwerpenaren de plaatselijke bevolking beginnen bijbenen qua aantal bezoekers. Waren er vorig jaar 77.500 Beverse bezoekers, dan kwamen er al 70.800 mensen uit het Antwerpse. De daling van het aantal Beverse bezoekers is wel gestopt. Ook vanuit Sint-Niklaas, Kruibeke en Zwijndrecht komt er veel volk naar De Meerminnen. “Hoe mooier het weer, hoe meer volk. We verwachten dus veel van dit weekend.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio