© BFS

Eens iets anders dan een wafelenbak: scouts strikken wereldtop voor benefiet

De gidsen van scouts Sint-Vincentius hebben een primeur beet. Ze strikten het wereldvermaarde Flanders Recorder Quartet en Goeyvaerts String Trio voor een exclusief concert in de kapel van de Presentatie. De opbrengst gaat naar hun buitenlands kamp.

Bert Foubert

Het is eens wat anders dan een wafelenbak of een kaas- en wijnavond. Wie de scoutsmeisjes van Sint-Vincentius uit Sint-Niklaas wil steunen, kan op zaterdag 1 april gaan luisteren naar een bijzonder dubbelconcert. Op de affiche staan twee groepen van formaat: het Flanders Recorded Quartet en het Goeyvaerts String Trio. De eerste behoort tot de internationale top binnen de kamermuziek en neemt na dertig jaar afscheid.

De tweede naam op de affiche scheert wereldwijd al even hoge toppen met een eigenzinnig repertoire van hedendaagse klassieke muziek. Bovendien spelen in zowel het Flanders Recorded Quartet als in het Goeyvaerts String Trio heel wat Sint-Niklase muzikanten, wat het dubbelconcert nog uitzonderlijker maakt. “In juli van dit jaar vertrekken we met onze scoutsgroep op buitenlands kamp naar Slovenië en Italië”, vertelt Marie Stas (15), een van de organiserende leden. “Van onze leidingsploeg kregen we de opdracht om acties op poten te zetten om de kosten voor de reis te drukken.”

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio