Automobilist vlamt tegen 121 kilometer per uur door bebouwde kom

Print
Londerzeel / Kapelle-op-den-Bos - De politiezone K-L-M (Kapelle-op-den-Bos/Londerzeel/Meise) is ongerust na de resultaten van snelheidscontroles in de drie bevoegde gemeenten. Er werd zelfs een bestuurder tegen 121 kilometer per uur geflitst in de bebouwde kom. “Is de bebouwde kom de nieuwe snelweg?”, vraagt de politie zich openlijk af.

Tijdens het weekend van 18 en 19 februari werd er aan de Merchtemsesteenweg en de Temsesteenweg in Meise geflitst, in de Molenstraat in Kapelle-op-den-Bos en op de Meerstraat in Londerzeel. De resultaten werden gisteren bekend gemaakt door de politie. Bijna drieduizend wagens reden voorbij de mobiele flitscamera's.

“Verontrustend”

Daarbij werden liefst 791 bestuurders (27 procent) betrapt. “En verontrustend is dat dit vaak niet om 1 of 2 kilometer per uur te snel gaat”, valt nog te horen bij de politie.

In de Molenstraat, in de bebouwde kom, werden automobilisten betrapt die maar liefst 121 en 110 kilometer per uur reden. Hetzelfde verhaal op de Merchtemsesteenweg waar de maximale toegelaten snelheid 70 kilometer per uur bedraagt. Daar werden snelheden tot 129 kilometer per uur vastgesteld. In totaal komen acht bestuurders in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs.

“Deze resultaten sterken ons in de overtuiging dat, in het belang van de verkeersveiligheid, deze snelheidscontroles meer dan nodig zijn. “Samen met de aanpak van alcohol in het verkeer zullen we maximaal investeren in de aanpak van gevaarlijk rijgedrag.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio