Hooverphonic en Jasper Steverlinck springen in de bres voor festival

Print
Sint-Niklaas - Het opvallende beeld ‘de Wachteling’, dat gisteren opdook in de Stationsstraat, maakt de Sint-Niklazenaren warm voor het Special Art Festival. Blikvanger is Special Art Live, met bijzonder nieuw werk van onder meer Hooverphonic en Jasper Steverlinck.

Wie is dat witte mannetje dat al een paar weken op alle mogelijke plaatsen opduikt in Sint-Niklaas? Het antwoord op de vraag die veel Sint-Niklazenaren zich stellen, komt van het Special Art Festival, dat dit weekend start.

“Wachten is het kernthema van deze editie en daarom creëerden we de Wachteling, het beeld dat het symbool is van ons festival. We hopen dat de Wachteling een blijvende plek krijgt in de stad”, duimt woordvoerder Daan Antheunis. “Bij onze eerste editie twee jaar geleden draaide het rond mensen met een beperking. Maar dat woordje ‘beperking’ klinkt negatief en bovendien begrenzen we onszelf. Nu gooien we net de grenzen open, door op zoek te gaan naar kunst gemaakt of uitgevoerd door kwetsbare mensen, die voor zichzelf moeilijk een podium kunnen creëren.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio