Onrendabele en defecte windmolens hebben geen toekomst meer

Print
Kapelle-op-den-Bos - De windmolen die in de zomer 2015 door een blikseminslag in Kapelle-op-den-Bos werd getroffen, wordt voor 16 december door NV Aspiravi gesloopt. De twee andere windmolens zijn ook geen lang leven meer beschoren wegens onrendabel.

Kapellenaren kunnen er al maar beter aan wennen: na 2019 zullen huidige windmolens in Kapelle-op-den-Bos niet meer draaien, en zullen ze ook allicht worden afgebroken wegens onrendabel. De windmolen die in 2015 door een blikseminslag defect raakte, en een wiek verloor, is inmiddels onherstelbaar verloren. De windmolen was net als de andere twee 102 meter hoog en stond op de Vaartdijk langs de rand van het zeekanaal.

De restanten van de defecte molen worden nu door de NV Aspiravi afgebroken, waardoor er eind dit jaar maar 2 windmolens overblijven. Maar ook die zijn volgens ingewijden geen lang leven meer beschoren. Burgemeester Edward De Wit (CD&V): “De drie windmolens, die in 2001 zijn gebouwd, hebben een te laag rendement.”

Oppositieraadslid Yves Rousseaux (Groen) hoopt echt dat er nieuwe windmolens in onze gemeente kunnen komen. “Gemakkelijk zal het niet zijn: de nieuwe windmolens zijn veel hoger, en in Kapelle-op-den-Bos is er ook een stiltegebied.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio