© PAUL VAN WELDEN

Na 50 jaar nog steeds dankbaar

Op 6 december 2016 kreeg Marcel Van Praet een minibus van de Sint. Het busje is verbonden met een goede herinnering aan wat zich exact 50 jaar geleden afgespeeld heeft.

Op 6 december 1966 kreeg Marcel Van Praet in Denemarken een cadeautje van de Sint. De gewezen buschauffeur bij de busmaatschappij “Jules De Reys” uit Eppegem was toen een ganse week “de” buschauffeur van een studiereis naar Denemarken. Hij werd door Jos Verlooy, de toenmalige bedrijfsleider van de busmaatschappij, voorgedragen als een zeer ervaren buschauffeur.

De studiereis werd op initiatief van Jean-Pierre Vanderbist, oud-Chiroleider van Eppegem, georganiseerd voor zijn medestudenten 2e licentie van Het Instituut voor Lichamelijke Opleiding (Sportkot) KULeuven. In barre weersomstandigheden, vrieskou en sneeuw, gingen de studenten toen opzoek naar de Scandinavisch-dynamische gymnastiek-methode in Hogescholen en Universiteiten. Voor Marcel was die studiereis ook een hele ervaring om met “sportkotters” en “The Beatles” op reis te zijn. “Yellow Submarine” van The Beatles stond op nummer 1 tijdens de ganse busreis.

De tofste ervaring voor Marcel was de ontmoeting met zijn dagelijkste tafelgenoot, gewezen Prof. Michel Bottu. Langs deze weg bedanken de studenten van “Apolloon 1967” Marcel nogmaals omdat hij met zijn uitstekende rijkunst hun studiereis tot een goed einde gebracht heeft. Met Sint-Niklaas zullen ze steeds aan Marcel, “den buschauffeur”, blijven terugdenken en hij aan hen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio