Josse (104) is oudste man ooit in Boortmeerbeek

Foto: EVB

Josse (104) is oudste man ooit in Boortmeerbeek

Print
Boortmeerbeek - Hij maakte twee wereldoorlogen mee, is grote fan van KV Mechelen en verkeert in goede gezondheid: Josse De Pauw vierde zijn 104de verjaardag in Hever.

Josse Pe Pauw (104) is officieel de oudste mannelijke inwoner van Boortmeerbeek. Sinds acht jaar verblijft de ex-eigenaar van een fotografiewinkel in Antwerpen in het woonzorgcentrum Ravensteyn in Hever. Josse, die een groot KV Mechelen supporter is, kijk nu alvast uit naar december 2017 wanneer hij de burgemeester weer over de vloer krijgt. “Een jaar duurt lang hoor. Het nieuwe is nog maar net begonnen”, zegt hij lachend. Voor burgemeester Baert is het al de zevende keer dat hij Josse in de bloemetjes mocht zetten:

“Eerst voor de huwelijksverjaardagen met zijn inmiddels overleden vrouw Anny, later toen hij eeuweling werd. Sindsdien vieren we de oudste inwoner elk jaar”, zegt burgemeester Baert (Open VLD). Ook dochter Nicole (79) en haar man en een deel van het personeel in Ravensteyn vierden mee. “Josse is een erg sympathieke man.

Toen ik hier pas werkte, begeleidde ik hem naar KV Mechelen waar hij de aftrap mocht geven. Hij werd toen honderd”, zegt animatrice Eve. Josse kreeg verjaardagskaarten, een grote fles champagne, een streekproductenmand en mocht zijn naam vereeuwigen in het Boortmeerbeekse Guldenboek.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio