© GVH

Omwonenden spannen kort geding aan tegen ventwegen N41: “Geen weg op onze eigendom”

Unizo is samen met enkele handelaars en bewoners een kort geding begonnen rond de inname van grond voor de ventwegen langs de N41, die momenteel wordt heraangelegd. Een gerechtelijk expert moet nu uitsluitsel geven over wie eigenaar is.

Guy Van Vliet

Het gaat om stroken grond van soms maar 60 centimeter, of zelfs minder, maar de inzet blijkt enorm groot te zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) stuurde een brief naar een aantal bewoners aan de oostkant van de N41, met de mededeling dat ze hun hek moeten afbreken of hun haag moeten verwijderen. Volgens de plannen van AWV staan de hekken en hagen op grond van het Vlaams Gewest, waar een ventweg moet komen. De bewoners daarentegen bewijzen al evenzeer met plannen dat het om hun grond gaat.

Het was Unizo, dat zich twee jaar geleden langs de N41 in Elversele vestigde, dat het initiatief voor het kort geding nam. “We kunnen de notariële akte voorleggen waaruit duidelijk blijkt dat we ons netjes aan de rooilijn hebben gehouden. Daar zitten plannen bij, bevestigd door een beëdigd landmeter. Een aantal particulieren en handelaars sloten zich aan bij ons kort geding. We willen geen weg óp onze eigendom”, stelt Dirk Belon van Unizo.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio