© Sint-Niklaas

Feestrijk verlichte Kerst in Sint-Niklaas

Kerst komt er aan. Burgemeester Lieven Dehandschutter van Sint-Niklaas stak officieel de kerstboomverlichting voor het stadhuis aan.

Sylvain Luyckx

De belangrijkste dorpskommen maar ook bijvoorbeeld Stationsstraat, Houtbriel en Hendrik Heymanplein, Parklaan in de stadskern en natuurlijk ook Grote Markt en stadhuis baden in het helle licht. Stemmig en feestrijk tegelijk.

"We doen dit naar jaarlijkse gewoonte na het vertrek van Sinterklaas", zegt de burgemeester. "Als we de kerstboomverlichting aan het stadhuis ontsteken, betekent dat ook het startsein voor eindejaarshopping in het winkelhart van Sint-Niklaas."

Vast staat dat het knap drukke weken worden. Vanaf vrijdagavond 9 december is er al de kerstmarkt op en om het evenementenplein Grote Markt. De ijspiste is inmiddels ook officieel in gebruik genomen. En er zijn nog veel meer activiteiten.

Opvallend is de kadoh-wijzer, een systeem bereikbaar op het digitaal platform www.kadoh-wijzer.be waarop je via een reeks vragen bij het ideale cadeau voor dat familielid of die vriend of vriendin uitkomt.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio