© gvh

Verblijf in OCMW-rusthuizen kost vanaf nieuwjaar 2,5 euro per dag meer

De ligdagprijs voor nieuwe bewoners van de Sint-Niklase OCMW-rusthuizen stijgt vanaf januari voor elke bewoner met 2,5 euro per dag. De maatregel leidt meteen tot een vlammende politieke ruzie tussen meerderheid en oppositie.

Oppositiepartijen CD&V en SOS 2012 deelden tijdens de wekelijkse markt symbolisch zure appels uit om de prijsverhoging aan te klagen. Het Sint-Niklase OCMW wil de ligdagprijs verhogen met 2,5 euro per dag, enkel voor nieuwe bewoners.

CD&V haalt fel uit naar de geplande maatregel. “Het is de tweede verhoging in drie maanden tijd van de dagprijzen, want eerder was er ook al een indexering. Hierdoor stijgt de kostprijs van het verblijf in een OCMW-rusthuis met ruim 8 procent, wat neerkomt op 115 tot 120 euro per maand”, rekent OCMW-raadslid Johan Uytdenhouwen uit.

OCMW-voorzitter Mike Nachtegael (SP.A) reageert furieus op de kritiek. “Wat een tsjevenstreek! CD&V beslist op Vlaams niveau, via CD&V-minister Vandeurzen, om met de hakbijl te kappen in de subsidies voor investeringen in ouderenzorg. En lokaal voeren ze actie omdat wij de scherven van het falende Vlaamse ouderenbeleid moeten lijmen”, hekelt Nachtegael, diede huidige bewoners geruststelt.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio