STEKENE

Rijverbod voor stomdronken chauffeur die bomen wegmaait

Print
Stekene - De politierechter in Sint-Niklaas heeft maandag een 31-jarige chauffeur uit Stekene veroordeeld tot negen maanden rijverbod.

T.V.D.V. had het op 10 mei van vorig jaar wel heel bont gemaakt in zijn eigen gemeente. De man was met zijn auto eerst uiterst rechts van de baan gaan rijden en had daar over een afstand van twintig meter alle boompjes omver gereden. Daarna week hij uit naar de overkant van de baan, waar hij opnieuw over een afstand van zes meter de boompjes wegmaaide. Zijn auto kwam uiteindelijk tot stilstand op een hoop ontwortelde stammen. De chauffeur stapte uit, overschouwde even de ravage en ging daarna opnieuw achter het stuur zitten. Hij scheurde vervolgens met hoge snelheid en op het midden van de rijbaan weg. Een getuige had zijn nummerplaat kunnen noteren waardoor de politie erin slaagde om het adres van de man te achterhalen.

T.V.D.V. werd door de agenten thuis aangetroffen. De man vertoonde tekenen van dronkenschap, maar weigerde een ademtest. Ook een bloedtest wees hij af. Een uitnodiging voor de politierechtbank kon hij niet afslaan. Daar werd hij niet alleen veroordeeld tot een rijverbod, maar ook tot een boete van 2.400 euro en nieuwe proeven.

 

 

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio