SINT-NIKLAAS / BEVEREN-WAAS / KRUIBEKE

Geen ontsnapping Abdeslam maar grote anti-inbraakactie

Print
Sint-Niklaas / Beveren-Waas / Kruibeke - De politie heeft dinsdagavond en -nacht een grootschalige anti-inbraakactie gehouden, verspreid over de ruime regio Waasland.

Aan de actie, die ‘Border’ als werknaam heeft, nam een negental zones deel van Wetteren tot Zwijndrecht. In totaal ging een twintigtal ploegen de baan op om gerichte controles uit te voeren. Ook helikopters van de federale politie voerden vluchten uit over het grondgebied. “De actie leverde een aantal arrestaties op”, zegt commissaris Dirk Rombaut van de politie van Sint-Niklaas, die de Border-actie deze keer coördineerde. “Er was bijzondere aandacht voor inbrekers en rondtrekkende dadergroepen.”

De massale politieaanwezigheid in de regio zorgde dinsdagavond voor de wildste theorieën op de sociale media. Sommigen beweerden zelfs dat het om een klopjacht ging op terreurverdachte Salah Abdeslam, die ontsnapt zou zijn uit de gevangenis van Beveren. Maar daarvan was geen sprake. De Border-actie wordt elke maand georganiseerd. De leiding is telkens in handen van een andere politiezone.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio