© PAUL VAN WELDEN

FC Zemst gaat voor kunstgras

De terreinen van voetbalclub FC Zemst aan de Turfput in Zemst worden binnenkort voorzien van een kunstgrasveld. Dat werd donderdag beslist op de gemeenteraad van Zemst.

PAUL VAN WELDEN

De club deelt in de kosten van deze investering van 600.000 euro BTW inbegrepen, die vooral de meer dan driehonderd jeugdspelers ten goede zal komen. Schepen van Sport Piet Van Grunderbeek kadert de investering in het globale sportplan. De bevraging van alle sportclubs is nog volop aan de gang, maar het tekort aan buiteninfrastructuur bleek zo urgent dat er besloten werd snel ter handelen.

“Voetbalclub FC Zemst telt elk seizoen meer en meer jeugdspelers. Daardoor zijn de beschikbare natuurgrasvelden overbelast en zijn ze al snel na de competitiestart stuk gespeeld. Het A-veld wordt intensief gebruikt door de jeugdploegen. Om aan de groeiende vraag te voldoen en om de capaciteit van de bestaande site te vergroten, wordt een kunstgrasveld aangelegd.”

Om deze opdracht uit te voeren werd een bestek opgemaakt. De studie van waterhuishouding, grondeigendom, inrichting van de hele site en het financieringsplaatje heeft nog wel wat tijd gevergd.

“We willen liever geen half werk en zullen het hele dossier meteen grondig voorbereiden. De Sportraad verwelkomt onze aanpak en steunt dit dossier. Bedoeling is het kunstgrasveld aan te leggen in de periode mei – juli 2016 zodat alles klaar is tegen de start van het voetbalseizoen 2016 – 2017”, onderstreept Van Grunderbeek.

MEER OVER Sport

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio