© jvdv

HAMME / MOERZEKE

Paardenvleesicoon Marianne De Nil binnenkort in ‘The Sky is the Limit’

Gisteren stelde Vier de nieuwe hoofdpersonages van The Sky is the Limit voor. Marianne (62), de fiere zaakvoerster van het bekende Hamse paardenvleesverwerkende bedrijf De Nil, debuteert op dinsdag 2 februari. Ze wil in de glamourserie vooral de traditie van haar ambachtelijke producten etaleren.

JAN VAN DE VELDE

Sinds een paar dagen maakt Vier met de eerste trailers van The Sky is the Limit het publiek warm voor nieuwe spraakmakende getuigenissen van rijkelui over hun uitspattingen.

“Toen mij de vraag gesteld werd om deel te nemen aan de derde jaargang, heb ik vriendelijk bedankt. Ik had ook een aantal afleveringen van de voorbije jaren gezien”, vertelt Marianne De Nil. “Ik vroeg me wel af waarom ze mij benaderden, maar daarop kreeg ik alleen het antwoord dat ze op zoek waren naar vrouwelijke deelnemers. Gedurende weken heb ik de boot afgehouden en ook in mijn omgeving gaf iedereen mij de raad om niet toe te happen. Uiteindelijk kreeg ik van programmamaker Peter Boeckx de garantie dat ik voor honderd procent mijn ding zou mogen doen. Ik vond dit in de eerste plaats een mooie gelegenheid om onze ambachtelijke paardenvleesproducten in de kijker te zetten. Honderdduizenden Vlamingen zullen onze Boulogne en het gerookt paardenvlees leren kennen en zien hoe we op een kleinschalige, ambachtelijke manier werken. Ik breng mijn eigen levensverhaal, met tegelijk een ode aan mijn papa en de generatie De Nil die al vanaf 1898 veel liefde aan de dag legt voor dit vak.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio