Schoonzoon aangehouden voor moordpoging op Maria Vermeir

Foto: Theo Derkinderen

PUURS / TEMSE

Schoonzoon aangehouden voor moordpoging op Maria Vermeir

Print
Temse - Er is een doorbraak in het onderzoek naar een bizarre moordpoging in Puurs afgelopen vrijdag, zo meldt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. Een 56-jarige vrouw werd toen aan haar woning geslagen en gestoken door een man die gekleed was in een wit labopak met een mondmasker. De 28-jarige schoonzoon van het slachtoffer is dinsdag aangehouden.

De man in het laboraoriumpak belde vrijdagmiddag rond 13 uur aan bij de woning van de vrouw in de Vijverstraat in Puurs. Toen de vrouw de deur opende, kreeg ze meteen enkele slagen met een hamer te verwerken en haalde de aanvaller ook uit met een mes. De man probeerde nog even het huis binnen te dringen, maar sloeg al snel op de vlucht met een wagen.

Aanvankelijk tastten politie en gerecht in het duister over de identiteit van de aanvaller. Uit beelden van bewakingscamera’s was gebleken dat de dader met een Audi A6 break reed en dat hij zich op de oprit van de vrouw had geparkeerd. “Maandagnamiddag is het onderzoek in een stroomversnelling gekomen, nadat een spoor naar het voertuig opdook”, luidt het in de mededeling van het parket. “Blijkbaar kon de schoonzoon gelinkt worden aan de wagen, die hij vermoedelijk in bruikleen had genomen.” 

De 28-jarige verdachte werd opgepakt en verhoord door de federale politie en dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste tot zijn aanhouding op basis van poging moord.

"Zonder iets te zeggen sloeg hij mij"

Slachtoffer Maria Vermeir liep bij de aanval afgelopen vrijdag een dubbele schedelbreuk op. Ze werd geopereerd in het Antwerpse Middelheimziekenhuis, waar ze momenteel herstelt. “Ik opende de deur en die man, die een wit labopak en een mondmasker droeg, is zonder iets te zeggen op mij beginnen te slaan met een hamer. Hij had ook een stilettomes bij zich en haalde daarmee uit. Ik ben beginnen te roepen en te tieren en heb me verweerd. Zo hevig dat ik zelfs zijn witte labopak kapotgetrokken heb”, vertelde ze vanop haar ziekenbed.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio