“Kallo is Keulen niet”: inzamelactie voor vluchtelingen groot succes

Foto: gvh

BEVEREN-WAAS / KRUIBEKE

“Kallo is Keulen niet”: inzamelactie voor vluchtelingen groot succes

Print
Beveren-Waas / Kruibeke - De Waaslanders lieten zich niet beïnvloeden door de negatieve berichten over vluchtelingen de jongste dagen. Gemiddeld om de twee minuten brachten 200 mensen zaterdag spulletjes voor de vluchtelingen in het opvangcentrum in Kallo. Het Rode Kruis is dan ook meer dan tevreden met het resultaat van de inzamelactie in het Beverse Rode Kruisgebouw.

De medewerkers van het Rode Kruis hoopten op bijval, maar ze hadden niet durven dromen dat het zo'n vaart zou lopen. “Zo'n 200 mensen, niet alleen uit Beveren, brachten spullen. Daar zijn opvallend veel dingen voor kinderen bij. Heel wat kinderen van vluchtelingen zullen voortaan door het centrum rijden op K3-fietsjes, maar er waren ook veel buggy's, kleding, schoeisel en speelgoed. Het overtreft ruim de verwachtingen en het zijn allemaal echt heel degelijke en bruikbare spullen. De grote zaken blijven hier beneden. Er wordt een selectie gemaakt en dan vullen we de bestelwagen via een menselijke ketting. Die bestelwagen brengt alles vanuit onze lokalen aan de Gravendreef meteen naar Fort Sint-Marie. De kleinere dingen brengen we eerst naar onze eerste verdieping voor een nieuwe selectie”, legde Luc Vigoureux, voorzitter van de Rode Kruis-afdeling Beveren, uit.

Op die eerste verdieping gonsde het al even hard van de bedrijvigheid als beneden. “We kochten de volledige voorraad kartonnen verhuisdozen van een grote winkel op. Dat bleek nodig. Na de selectie van al dat materiaal komt alles rond hetzelfde thema bij elkaar in een doos en zo gaat alles naar Kallo. Dat maakt de opslag en verdeling ginder veel gemakkelijker.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio