Koninklijk Atheneum heet voortaan Scholen Da Vinci

Foto: gvh

SINT-NIKLAAS

Koninklijk Atheneum heet voortaan Scholen Da Vinci

Sint-Niklaas - Het Koninklijk Atheneum (KA) en de bijbehorende Freinetschool aan de Parklaan heten voortaan Scholen Da Vinci. De school, met een lager marktaandeel dan andere gemeenschapsscholen, gooit tegelijk haar oubollig imago af en kiest voor een dynamische toekomst.

De naam Koninklijk Atheneum werd gisteren na 135 jaar definitief naar de geschiedenisboeken verwezen. “We nemen afscheid van een naam met traditie. Maar het was nodig om over te gaan naar een nieuwe, eigentijdse huisstijl. Op die manier promoten we onze sterke punten. Tijd voor nieuwe kleuren, weg met oubollige afkortingen en een gedateerde look”, stelt directrice Nora De Caluwé.

Scholen Da Vinci verwijst uiteraard naar Leonardo, architect, uitvinder, schilder, beeldhouwer, denker, doener én open geest met visie op de toekomst.

“Het is onze bedoeling om de school in de schijnwerpers te plaatsen en te zorgen voor een grotere naambekendheid. We zijn een groene school, met veel ruimte en een groot aanbod. Alle onderwijsvormen kunnen hier gevolgd worden, ook het ASO waar we nog sterker op willen inzetten. Meteen is dat een grote troef voor onze school. Leerlingen die wijzigen van richting, blijven op dezelfde campus, bij hun vrienden. Met een eigentijds imago hopen we een ruimer publiek te kunnen bereiken.”

De school kan dat ook gebruiken. In totaal telt de campus 940 leerlingen. Dat lijkt veel, maar het Sint-Niklase marktaandeel bedraagt 9%, terwijl het Vlaamse gemiddelde voor het gemeenschapsonderwijs op 15% ligt.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio