Nieuw boek geldt als testament van wereldvermaarde bloemsierkunstenaar

Foto: gvh

Sint-Niklaas / Temse

Nieuw boek geldt als testament van wereldvermaarde bloemsierkunstenaar

Print
Sint-Niklaas / Temse - Daniël Ost, de bekendste bloemsierkunstenaar ter wereld, stelde woensdag zijn laatste fotoboek voor. Het verzamelwerk ‘Meesterschap’ vormt het professionele testament van de Sint-Niklazenaar, die de fakkel doorgeeft aan zijn dochter.

De locatie voor de boekvoorstelling was niet toevallig gekozen: Daniël Ost ontwierp jaren geleden nog de tuin voor de Temsese woning die vroeger dienstdeed als het atelier van kunstenaar Karel Aubroeck. Voor de Sint-Niklazenaar was het een bijzonder moment. “Dit is mijn laatste boek. Hierna breng ik alleen nog mijn memoires uit”, stelde Daniël Ost, die dit boek als een afscheid ziet. “Ik ben zestig en voel dat de inspanningen zwaarder beginnen te wegen. Tijd voor een nieuwe wind, via mijn dochter. Ze moet niet de nieuwe Ost worden, ze moet Japan niet veroveren. Ze heeft talent en is goed omringd, ze is technisch perfect, ze kan dus haar eigen gang gaan. En ze is ook nog eens mooier en vriendelijker dan ik”, lachte de kunstenaar die in zijn uitzonderlijke boek terugblikt op een bijzondere carrière.

“We hadden 9.567 foto's om uit te kiezen. Ik heb de selectie niet zelf gemaakt. Ik ben bezig met kunst, ik ben geen commerçant. Vandaar dat ik van mijn vrouw niet in de winkel mag staan”, grapte Daniël Ost.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio