Tovertafel voor dementerenden

Foto: PAUL VAN WELDEN

Vilvoorde / Zemst / Mechelen

Tovertafel voor dementerenden

Print
Zemst - Op 15 en 16 oktober vinden vier benefietconcerten plaats in Vilvoorde, Zemst en Mechelen, georganiseerd door de stichting Résonnance België.

De stichting Résonnance zorgt ervoor dat muziek wordt gebracht bij bijzondere doelgroepen, die anders niet in de mogelijkheid zouden zijn om een concert bij te wonen. Résonnance geeft benefietconcerten ten voordele van sociale projecten en maakt het ook mogelijk om mensen met beperkte middelen muziekonderricht te laten volgen. Hiervoor rekenen ze op de steun van donaties van particulieren of bedrijven. Het is de bedoeling dat er met de opbrengst een ‘tovertafel’ wordt aangekocht. Dankzij de tovertafel kunnen dementerenden geactiveerd worden, aan de hand van projectie van bewegende figuren op hun tafel. Maar ook mensen die niet dementerend zijn, kunnen aan de slag met deze projectietafel. Zij kunnen verschillende taalspellen doen, waarbij ze worden gestimuleerd om actief met taal bezig te zijn of er behendigheidsspellen mee spelen.

Er zijn in totaal vier benefietconcerten verspreid over Vilvoorde, Zemst en Mechelen. Het eerste vindt plaats op 15 oktober te Vilvoorde en is gratis voor alle minderbedeelden, kinderen en volwassenen met beperking, oudere alleenstaanden en sociaal geïsoleerde personen van Vilvoorde en omgeving. 's Avonds is er een benefietconcert voor deze doelgroep.en de opbrengst gaat naar (W)arm-Kracht Vilvoorde en op 16 oktober gaat een benefietconcert door voor WZC Releghem te Zemst - aankoop van een "Tovertafel" voor de bewoners van het rusthuis.

Praktisch: Elizabeth Sombart & Fabrice Eulry “Classic Meets Boogie Woogie”

15 oktober 2015 - 17.00u Gratis concert voor alle minder-bedeelden,kinderen en volwassenen met beperking, oudere alleenstaanden, alle ocmw klienten en personeel en vrijwilligers van organisaties die zich inzetten voor het welzijn van anderen, dit in samenwerking met (W)arm-kracht en Stad Vilvoorde
15 oktober 2015 - 20.30u in Kerk OLV van Goede Hoop-Portaelsplein 1800 Vilvoorde Benefietconcert ten voordele van (W)arm-kracht vzw - VVK 15 € Kassa 18 € - Beperkte VIP plaatsen 25 € (verplicht te reserveren)
16 oktober 2015 - 14.00u gratis concert voor alle bewoners en personeel van wzc De Lisdodde-Mechelen
16 oktober 2015 - 20.00u in Kerk Hofstade - Benefietconcert ten voordele van woonzorgcentra Releghem Zemst - VVK 10 € Kassa 12 € - Info en reserveringen: resonnance.belgie@gmail.com. Kaarten zijn te verkrijgen in woonzorgcentrum Releghem, Lindestraat 60, 1980 Zemst. Voor meer info tel: 015 61 88 00.

Info en reserveringen:

warmkracht@gmail.com of resonnance.belgie@gmail.com of storten op rekening nr. BE 65 3631 3785 2396
Tickets ook verkrijgbaar in het WZC Releghem Lindestraat 60 – 1980 Zemst of storten op rekening nr. BE 65 3631 3785 2396

Meer info:

Stichting E.S. Résonnance België 0487 493 447
Meer info: resonnancebelgie.simplesite.com
Blog: bloggen.be/resonnancebelgie/

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio