© tvl

STEKENE

Stekene overweegt camera’s tegen sluikstorten

De voorbije weken werden in Stekene vier omvangrijke gevallen van sluikstorten gemeld. Het bleek telkens om dezelfde dader te gaan.

tvl

Alerte burgers merkten drie grote sluikstorten op in de Zwarte Heistraat, Heimeersstraat en Polken. Tussen het afval zaten onder meer een grasmachine, een kapotte tuintafel, isolatiemateriaal, speelgoed, maar ook gewoon huisvuil.

De politie kwam de dader al snel op het spoor. De man bekende de feiten. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor het milieumisdrijf.

Vorige week werd in het Nieuwstraatje een ander geval van sluikstorten vastgesteld. Opnieuw was dit het werk van dezelfde dader. Naast de onkosten die de gemeente gemaakt heeft om de sluikstorten op te ruimen, staat hem nog een boete of mogelijk zelfs een strafrechtelijke vervolging te wachten.

Het gemeentebestuur haalt de gebeurtenissen aan om extra in te zetten op preventie tegen sluikstorten. ‘Deze misdrijven blijven niet onbestraft en kunnen vervolgd worden’, aldus schepen van Milieu Pieter De Witte (GeBe).

De schepen geeft aan dat de gemeente zal blijven inzetten op preventie. Het gemeentebestuur onderzoekt tevens de mogelijkheden voor het plaatsen van mobiele camera’s.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio