Sluikstorten met helft gestegen in Sint-Niklaas

Foto: bfs

SINT-NIKLAAS

Sluikstorten met helft gestegen in Sint-Niklaas

Print
Sint-Niklaas - Het aantal meldingen over sluikstorten is in Sint-Niklaas vorig jaar met 44 procent gestegen. Die toename is volgens de politie te wijten aan het betalend maken van het afleveren van grof afval in een containerpark. Afvalverwerker MIWA zelf spreekt zo'n verband tegen.

Wie vandaag zijn oud salon op straat zet in de hoop dat het gratis zal worden meegenomen door de ophaaldiensten van de stad, is eraan voor de moeite. In plaats van een vuilnisman krijgt u als ‘sluikstorter’ wellicht snel een agent aan de deur. Want sinds 1 juli van 2013 is de ophaling van grofvuil betalend geworden. Ook wie zijn afgedankte spullen zelf naar het containerpark brengt, moet in de buidel tasten. Per kubieke meter grofvuil betaalt u 30 euro.

Meteen na de invoering van het nieuwe reglement daalde het aantal ton opgehaald grofvuil spectaculair. Terwijl er in 2012 nog 400 ton werd opgehaald, was die hoeveelheid in 2014 geslonken tot amper 18,5 ton. Het aantal zelf binnengebracht grofvuil bij het containerpark bleef tijdens die jaren wel gelijk. Opmerkelijk is wel dat het aantal meldingen bij de politie van sluikstorten in die periode spectaculair steeg. Dat blijkt uit de cijfers die deze week werden bekendgemaakt.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio