© pvl

BEVEREN-WAAS

Stevenheydens neemt ontslag als schepen

Bruno Stevenheydens (N-VA) geeft na bijna anderhalf jaar afwezigheid wegens ziekte zijn Beverse schepensjerp terug. Niet alleen de ziekte, maar meer nog de onvrede over te weinig steun vanuit de partij lijken aan de basis te liggen.

pver

Stevenheydens kondigde maandag zijn ontslag schriftelijk aan het college en via zijn website aan. ‘Ik wil in schoonheid eindigen. Wat ik te zeggen heb, staat op mijn website. Ik geef dan ook geen verdere commentaar.’ Op zijn website zegt Stevenheydens wel gemeenteraadslid te blijven, maar tegelijk laat hij ook uitschijnen dat dit nog niet helemaal zeker is. ‘Ik ben gedurende 20 jaar graag en actief gemeenteraadslid geweest. Ik ben benieuwd of dat gevoel zal terugkeren’, klinkt het.

Op zijn website zegt hij wel duidelijk dat zijn lokale aandachtspunten niet door de partij op nationaal niveau gewaardeerd werden. Stevenheydens kwam jarenlang uitdrukkelijk op voor de bedreigde polderbewoning, vooral dan Doel, maar kreeg daar zeker vanuit de Antwerpse partijleiding geen steun voor. Na een korte tijd als eerste schepen de leiding gehad te hebben van de Maatschappij Linkerscheldeoever gaf hij er de brui aan omdat daar het Antwerpse overwicht geen Beverse tegenkanting duldde.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio