Kleindochter Jef Nys wint Geitetrofee met Jommekesmuur

Sarina Ahmad met de Geitetrofee. Foto: Luk LUyten

Kleindochter Jef Nys wint Geitetrofee met Jommekesmuur

Print
Wilrijk - Sarina Ahmad-Nys, de ontwerpster van de Jommekesmuur op de hoek van de Heistraat en de R1,1ontving aan het eind van de nieuwjaarsdrink van het district de Geitetrofee voor 2017.

Sarina Ahmad-Nys is de kleindochter van striptekenaar Jef Nys die vele jaren in Wilrijk heeft gewoond. Zij maakte het ontwerp voor de grootste stripmuur in Vlaanderen, die in november werd onthuld. Daarmee zette zij het district tot ver buiten de grenzen in de kijker en dat is één van de voorwaarden om de begeerde trofee in de wacht te slepen.

Zo’n duizend Wilrijkenaren verkozen Sarina nipt voor Lydia Baeck, die voor ‘Warme Buurt Valaar’ zieken bezoekt. Een eervolle derde plaats was er voor Hubert De Ranter, de organisator van het jaarlijkse kerstmarktweekend en 25 jaar lang een drijvende kracht achter de jumelage met de Duitse gemeenten Niedernhausen en Illfeld.

De uitreiking van de trofee betekende meteen de start van de tweede editie van het familiefestival Wintervonk, dat nog tot 7 januari loopt op en rond de Bist.       

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio