Kerst op het Valaar brengt gezelligheid rond de stal

De kerststal op het Valaar Foto: Luk Luyten

Kerst op het Valaar brengt gezelligheid rond de stal

Print
Wilrijk - Een week na de grote kerstmarkt op de Bist kan wie dat wil zich zaterdagavond met ‘Kerst op het Valaar’ opnieuw onderdompelen in een gezellige kerstsfeer.

 

‘Kerst op het Valaar’ is een organisatie van de plaatselijke KWB-afdeling. Een twaalftal verenigingen van de wijk doen er aan mee en bemannen een kraampje rond de mooie kerststal op het Kolonel Slaterplein, vlak voor de kerk. Ook Vluchtelingenwerk Vlaanderen is dit jaar van de partij met de verkoop van de lappelientaart. Het boek en de lappenpop kan je bestellen.

De avond begint om 18 uur met de traditionele Lichtjestocht door de wijk. De wandeling vertrekt om 18 uur op de speelplaats van de Johannesschool achter het Valaarhof. Aan de deelnemers wordt gevraagd een lichtje of een lantaarntje mee te brengen. Tijdens de toch worden de deelnemers verrast door een toneeltje en gezangen van herders en koningen. Daarvoor zorgen Volkskuntsgroep De Kegelaar en het Bananentejater. De tocht eindigt bij de kerststal.

De kerstmarkt zelf kan je bezoeken tussen 19 en 22 uur. Je kan er genieten van een hapje of een drankje en in de kraampjes vind je ook leuke kerstcadeautjes.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio