Nieuw leven op verguisde Stadsboerderij

Zes pasgeboren biggetjes Foto: Luk Luyten

Nieuw leven op verguisde Stadsboerderij

Print
Wilrijk - Terwijl op de jongste druk bijgewoonde districtsraad vanuit sp.a en Groen snoeiharde kritiek werd geleverd op de werking van de Stadsboerderij, werden aan de Lievevrouwkesbosweg zes biggetjes geboren.

De Stadsboederij was hot op de jongste districtsraad. Tijdens een onverwacht bezoek aan de boerderij hadden zowel Dirk Avonts (Groen) als schepen voor dierenwelzijn Linda Verlinden (N-VA) de politie opgeroepen. Die kon echter geen overtredingen of onregelmatigheden vaststellen. Wel werd de aanbeveling gegeven om in de weide voor beschutting te zorgen voor de dieren.

 “Zullen we doen”, belooft zaakvoerder Pieter Marx, “hoewel wolvarkens dat niet nodig hebben. In de barre Servische winters overleeft deze soort in de bergen ook zonder beschutting.”

Toch eisten sp.a en Groen dat er onmiddellijk actie zou worden ondernomen tegen de wantoestanden die zij aanhaalden. Zij pleitten ook voor een terugkeer naar de formule van de vroegere kinderboerderij.

Districtsvoorzitter Kristof Bossuyt (N-VA) kon alleen maar herhalen dat het district niet bevoegd is voor de Stadsboerderij. “Wel werd bij de toewijzing van de uitbater te weinig rekening gehouden met de adviezen van onze districtsraad.”

LEES OOK. Uitbater reageert op foto’s: “Zo gaat het op elke kinderboerderij”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio