© Luk Luyten

Oliver Naesen en Jakob Fuglsang blikvangers achter derny

Belgisch kampioen Oliver Naesen en Dauphinéwinnaar Jakob Fuglsang zijn op 14 augustus de blikvangers van het dernyfestival ter gelegenheid vazn de jaarmarkt.

Luk Luyten

Ook de 19de editie van het Wilrijks dernyfestival kan uitpakken met enkele toppers. Olivier Naesen reed onlangs op Wilrijkse wegen naar zijn Belgische driekleur en de Deen Jacob Fuglsang van Astana leverde dit jaar een topprestatie af met eindwinst in de Dauphiné. In de voorbije Tour werd hij met een polsbreuk tot opgave gedwongen. Nu is hij weer helemaal fit om op 14 augustus op de mooie Wilrijkse erelijst de opvolger te worden van Thomas De Gendt.

Ook Iljo Keisse en Nathan Van Hooydonck zijn bekende namen die naast plaatselijke jonge renners waaronder Gerry Druyts aan de start zullen staan. Organisator Guy Vervoort onderhandelt ook nog met kersvers Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts.

In de namiddag rijden de dames elite hun wedstrijd, de profs starten om 19 uur voor een dernykoers van 100 kilometer. Om 18.30 uur worden de renners voorgesteld op het podium op de Bist.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio