© Luk Luyten

Veel aanvragen voor premie mantelzorg

Het district kende vorig jaar aan 201 mantelzorgers een jaarpremie toe van 175 euro. Dit jaar liepen al 82 aanvragen binnen. Nog tot eind augustus kan deze toelage worden aangevraagd.

Luk Luyten

“De premie voor mantelzorg is heel populair”, zegt districtsschepen voor seniorenbeleid Linda Verlinden (N-VA). “In 2015 werd de premie in 180 gevallen uitgekeerd, vorig jaar werden 201 aanvragen goedgekeurd en voor dit jaar staat de teller al op 82. Deze premie is beschikbaar voor iedereen die een zorgbehoevende van minstens 55 jaar verzorgt. Anders dan de persoon die wordt verzorgd, moet de mantelzorger zelf niet noodzakelijk in Wilrijk wonen.”

Het district stelt ook een premie van maximaal 175 euro per jaar ter beschikking van 65-plussers die thuis willen blijven wonen en daarvoor kleine aanpassingen in de woning nodig hebben. “Vorig jaar telden we slechts 32 aanvragen, maar voor dit jaar merken we een duidelijke toename”, aldus Verlinden. “Blijkbaar zijn nog lang niet alle mensen die in aanmerking komen hiervan op de hoogte.”

Voor het aanvragen van de premie en voor alle advies kan u terecht bij de seniorenconsulent op het districtshuis aan de Bist. U dient op voorhand een afspraak

MEER OVER Programma Bollekesfeest

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio