© Luk Luyten

Drone erg populair als geschenkartikel

Een van de populaire geschenkartikelen voor de komende feestdagen is een drone. Bij Antwerp Power Toys in de Berkenlaan vind je de onbemande vliegtuigjes met afstandsbediening in alle prijzen en formaten.

“Als kerstpromotie verkopen wij momenteel vlot de Yuneec Typhoon G500 voor 950 euro. Een toestel met vier propellers en een gestabiliseerde camera met beeldondersteuning. Dat wil zeggen dat het beeld dat je op je afstandsbediening ziet stabiel blijft, hoe de drone ook in de lucht beweegt”, zegt zaakvoerder Gregory Gutwein.

De mogelijkheden van moderne commerciële drones zijn bijna onuitputtelijk. Ze fotograferen, filmen, volgen je en vinden in geval van nood zelf hun weg naar huis terug. Er zijn ook al toestellen beschikbaar met ingebouwde gps. Op andere kan je zelf je gsm klikken om daarop in real time de beelden te bekijken.

Een drone besturen vergt opperste concentratie, maar iedereen kan het leren. Eens je het onder de knie hebt wordt drone vliegen het nieuwe yoga, zeggen kenners.

De goedkoopste drone kost bij Antwerp Power Toys 35 euro en het kleinste exemplaar met camera 79 euro. Dan heb je toestellen tussen 150 en 300 euro vooraleer de echt dure modellen uit de doos komen. Alle drones worden gefabriceerd in China, terwijl de assemblage vaak in Duitsland gebeurt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio