Eerste snelheidsinformatiebord staat in Klein Doornstraat

Koen Kennis en Kristof Bossuyt Foto: Luk Luyten

Eerste snelheidsinformatiebord staat in Klein Doornstraat

Print
Wilrijk - Het eerste van tien mobiele snelheidsinformatieborden voor het district werd in de Klein Doornstraat onthuld door Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis en districtsvoorzitter Kristof Bossuyt.

Het stadsbestuur wil dat tegen eind 2018 in alle woonwijken van de stad Antwerpen de maximumsnelheid van 30km per uur zal gelden. De aankoop van voorlopig 28 SIB’s verspreid over alle districten moet dat opzet mee helpen realiseren.

De snelheidsinformatieborden geven in real time feedback aan de bestuurder. Op die manier wordt die op zijn snelheid gewezen. Automobilisten die zich aan de snelheid houden, krijgen een smiley en een bedankje.

De mobiele borden moeten de automobilisten sensibiliseren. Als ze in real time hun snelheid te zien krijgen, is de kans groot dat ze zullen vertragen en dat ze op termijn rekening zullen houden met de snelheidsbeperkingen.

In de Klein Doornstraat, waar veel bestuurders te hard rijden, zal er permanent een bord staan en ook in de Kleinesteenweg zal er altijd een bord staan, zij het niet steeds op dezelfde plaats in de straat.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio