Aspen gaat indoor sneeuwskipiste bouwen

Yves Champagne van Aspen. Foto: Luk Luyten

Aspen gaat indoor sneeuwskipiste bouwen

Print
Wilrijk - Na goed dertig jaar moet skipiste Aspen aan de Moerelei straks plaatsmaken voor een nieuwe indoor sneeuwskipiste.

De bouwaanvraag is vertrokken voor een indoor sneeuwskipiste achter ijsbaan Antarctica en de wielerpiste aan de Moerelei. De huidige skipiste met matten zal worden afgebroken.

“De vraag naar een skispiste met echte sneeuw is groot”, zegt eigenaar Yves Champagne van Aspen. “Sedert de sluiting van de piste in ’s Gravenwezel moeten de sneeuwskiërs verre verplaatsingen maken. Dat wordt straks anders. Ik maar me sterk dat hier vanaf augustus van volgend jaar op echte sneeuw zal geskied worden.”

De plannen zijn alvast ambitieus. De sneeuwskipiste wordt 240 meter lang en 50 meter breed. Op de locatie komen 255 parkeerplaatsen en de toegang zou van de Elektronikalaan verlegd worden naar de Moerelei, via de parking van de ijsbaan.

Yves Champagne zal er hoe dan ook over waken dat skiën op Aspen niet elitair wordt. “Dat kan en mag niet met de educatieve functie die wij hebben. Ruim 85 procent van onze bezoekers komt hier om skilessen te nemen.”

 

 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio