PVDA verzamelt handtekeningen voor ondertunneling A12

PVDA voert actie aan de Zonnebloem. Foto: Luk Luyten

PVDA verzamelt handtekeningen voor ondertunneling A12

Print
Wilrijk - PVDA Wilrijk verzamelde vrijdagnamiddag handtekeningen aan basisschool Zonnebloem langs de Boomsesteenweg. De partij wil via een petitie een veiligere en gezondere schoolomgeving afdwingen en liefst nog de ondertunneling van de A12.

De Zonnebloem is naast de Ark één van de twee scholen die naast het viaduct liggen en dagelijks met de overlast geconfronteerd worden. “Vorig jaar voerden wij actie aan het kruispunt R11- A12 en in de districtsraad lanceerden wij een motie om de ondertunneling van de A12 aan te kaarten bij de hogere overheid”, zegt districtsraadslid Lien Moens. “Die motie mondde uit in een motie over de partijgrenzen heen, waarin de Wilrijkse districtsraad unaniem aan de bevoegde overheden vraagt om de ondertunneling van het viaduct te onderzoeken. Tot vandaag kregen wij geen gehoor bij de Vlaamse regering.”

In de motie werd ook aangedrongen op milderende maatregelen die op korte termijn de luchtkwaliteit zouden kunnen verbeteren en de geluidshinder beperken. Op de jongste districtsraad stemde de meerderheid een motie van sp.a, Groen en PVDA over een snelheidsverlaging echter weg.

“Toch gaan wij door", belooft Moens. "Onze bedoeling is om begin september, de verjaardag van de eerste motie, met de handtekeningen van minstens één op de tien Wilrijkenaren aan te kloppen bij minister van Mobiliteit Weyts zelf om hem te herinneren aan de vraag van het district.”

******Lees maandag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen – Editie Metropool******

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio