‘Geitenkopbelangen’ streeft naar autonoom Wilrijk

Het collectief 'Geitenkopbelangen'. Foto: Luk Luyten

‘Geitenkopbelangen’ streeft naar autonoom Wilrijk

Print
Wilrijk - Wilrijk wil opnieuw autonoom worden. Een plan met ambitie, want het ‘Wilrijks Collectief Geitenkopbelangen’ neemt geen genoegen met de status van gemeente, het wil een stad worden.

“Wij beschikken daarvoor over meer argumenten dan het veel kleinere Mortsel”, motiveerde districtsvoorzitter Kristof Bossuyt (N-VA) de beslissing tijdens een goed voorbereide persconferentie. “Een representatieve groep Wilrijkenaren werkt al twee jaar aan dit actieplan. En neen, we vragen in deze niet naar de mening van Bart De Wever. En of er een referendum komt, zien we nog wel.”

“Wilrijk is in het verleden door Antwerpen onrechtvaardig behandeld. Wij willen genoegdoening”, zei ook cultuurschepen Hans Ides (CD&V).

Natuurlijk was het allemaal fictie, een ludieke promotie voor het toneelstuk ‘Geitenkopbelangen’ dat naar aanleiding van 1250 jaar Wilrijk wordt opgevoerd door drie Wilrijkse theaterverenigingen. In het stuk wordt door de acteurs van de drie gezelschappen gebrainstormd over een overkoepelend collectief dat Wilrijk in handen neemt om er een stad van te maken. Veel historisch correcte feiten komen in het stuk aan bod.”

‘Geitenkopbelangen wordt vanaf 4 juni negen keer opgevoerd in cc De Kern. Info op www.wilrijkstheatercollectief.be.

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Stad

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio