Wijnbar Swaf sympathieke nieuwkomer in De Kern

Bert en An in hun gezellige wijnbar. Foto: Luk Luyten

Wijnbar Swaf sympathieke nieuwkomer in De Kern

Print
Wilrijk - De vroeger uitbater van de wijnwinkel Historic Wines op de Bist heeft in winkelcentrum De Kern een wijnwinkel met bar geopend.

Swaf is de naam van deze nieuwkomer in het horeca-aanbod in het centrum van het district. Winkel en bar zijn ondergebracht in het pand tussen Panos en Gaughin, waar voorheen een kapperszaak was.

“Ons aanbod in de bar staat te lezen op een groot antiek schoolbord achter de toog. In ons aanbod, dat we maandelijks aanpassen, zitten vier cava’s, zes rode en zes witte wijnen"n zegt Bert Van Praet. Als tapa’s bieden we exclusieve kazen van kaasmeester Callebaut en vers afgesneden charcuterie van topkwaliteit.”

Van het aanbod van de wijnwinkel, staan 120 van de 300 referenties uitgestald in een grote kast. Ook daar zal de klant regelmatig afwisseling zien. Lichtere wijn in de zomer, wat zwaardere in de winter.

“Onze wijn komt overwegend uit Frankrjk, Spanje en Italië. Onze prijsklasse begint vanaf 8 euro, maar we bieden dan ook kwaliteit, enkel producten zonder chemicaliën van kleinere wijnhuizen. “

“Het terras willen we heel democratisch houden. Voor een glas kwaliteitswijn of een glas topcava betaal  je 4,5 euro. Dat is evenveel als in veel brasseries, maar wij willen ons onderscheiden door de kwaliteit van ons product.”

 

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio