District subsidieert  projecten rond feestjaar

Wilrijk bestaat 1250 jaar. Foto: Luk Luyten

District subsidieert projecten rond feestjaar

Print
Wilrijk - Met tal van grote en kleine projecten viert Wilrijk dat het dit jaar 1250 jaar bestaat. Wie als persoon, straat, wijk of vereniging daarrond zelf een activiteit organiseert, kan rekenen op een subsidie tot 500 euro.


Voorwaarde om te kunnen genieten van dit financieel steuntje is dat de activiteit een link moet hebben naar het feestjaar 1250 jaar Wilrijk, dat ze moet plaatsvinden op Wilrijks grondgebied en in de loop van 2015 van start moet gaan. De activiteit moet ook openbaar en dus voor iedereen toegankelijk zijn. Ze moet bovendien draaien rond samenwerking, diversiteit, ontmoeting, duurzaamheid en ecologie.

Onkosten als huurgelden, gages voor artiesten, betaling aan sprekers en lesgevers en auteursrechten komen in aanmerking, niet onkosten voor eten en drinken en personeel.

De aanvragen moeten minstens één maand voor de start van de activiteit in het bezit zijn van de districtsadministratie. Wie een beroep wil doen op feestmaterialen van de stad of gebruik wil maken van de openbare weg, moet rekenen op een termijn van 6 tot 8 weken na de aanvraag.

De aanvraag voor de subsidie gebeurt via een e-formulier dat u vindt op www.wilrijk.be.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio