© Luk Luyten

District heeft sportman én sportvrouw van het Jaar

Het district brak dit jaar met de traditie om de ‘Trofee voor Sportverdienste’ aan één laureaat toe te kennen. Uitzonderlijk werden zowel wielrenster Kelly Druyts als taekwondo-atleet Jaouad Achab verkozen tot sportvrouw en sportman van het Jaar.

Luk Luyten

Het districtsbestuur zette vrijdagavond 39 individuele sporters en zeven teams in de bloemetjes. Maar de hoofdprijzen waren voor Kelly Druyts, die in het baanwielrennen wereldkampioene werd in de scratch en voor Jaouad Achab, een leerling van de Topsportschool Antwerpen, die vorig jaar Europees kampioen werd en momenteel nummer één is op de wereldranglijst in zijn gewichtsklasse. Dat maakt hem tot een kandidaat-medaillewinnaar op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.

Nele Antonissen werd uitgeroepen tot beste beloftevolle jongere. De handbalspeelster werd in 2014 topschutter in eerste nationale met Uilenspiegel en dat leverde haar een transfer naar Nederland op.

Stan Lauwers kreeg een Lifetime Achievement Award. Lauwers is al jaren actief in de Wilrijkse sportwereld en richtte onder meer de Wielerclub Feestcomité Wilrijk op.

Stan Lauwers (midden) kreeg een Lifetime Achievement Award.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio