© Luk Luyten

Imker brouwt honingbier voor 1250 jaar Wilrijk

Imker Micha De Herdt deed met zijn zelf gebrouwen ‘Ne Wapper’ mee aan de wedstrijd voor het lekkerste hapje van ‘Wilrijk 1250 jaar’.

Luk Luyten

Het district maakt volgende week de winnaar bekend van de verkiezing die plaats vond tijdens de nieuwjaarsreceptie van het district. Het Geitenkoekje en de Wilrol zijn de andere twee lekkernijen die in aanmerking komen. “Maar wat straks ook de uitslag zal zijn, met mijn zekere podiumplaats ben ik al heel blij”, zegt Micha.

In zijn woning aan de Koningin Elisabethstraat beslaat het honingatelier van Micha (40) de hele benedenverdieping. Sedert 2006 is hij heel intensief met zijn hobby bezig. Daarnaast geeft hij in het Stedelijk Onderwijs Nederlands aan anderstalige nieuwkomers.

Momenteel beschikt Micha De Herdt over zowat 120 bijenkasten. Afhankelijk van het weer in het voorjaar brengen die per jaar en per kast 10 tot 30 kilo honing op. In zijn professionele centrifuge scheidt Micha dan de was van de honing en vult hij de potjes. Die worden nu te koop aangeboden in een tachtigtal winkels in groot-Antwerpen.

“Voor mijn bier gebruikte ik honing in de plaats van suiker”, vertelt hij. “Met de hulp van een echte brouwer maakte ik 1500 liter bier, goed voor een honderdtal bakken.”

Micha was voor ‘Ne Wapper niet aan zijn proefstuk, want drie jaar geleden brouwde hij al zijn ‘Antwerps honingbier’ dat zelfs de Japanse televisie haalde.

Lees morgen het hele verhaal in Gazet van Antwerpen – Editie Stad

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio