Koningen zingen liedjes en laten hun zingzak vullen

De koningen trokken weer met hun zingzak op pad. Foto: Luk Luyten

Koningen zingen liedjes en laten hun zingzak vullen

Print
Wilrijk - Het tweede zingzakkenfeest op de Bist lokte woensdagnamiddag een zestigtal kinderen. Verkleed als koning trokken zij de straten in om hun liedjes te zingen en hun zingzak gevuld te krijgen.

Het tweede zingzakkenfeest op de Bist lokte woensdagnamiddag een zestigtal kinderen. Verkleed als koning trokken zij de straten in om hun liedjes te zingen en hun zingzak gevuld te krijgen.

Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar waren gisterennamiddag welkom op de Bist. Sommigen  kwamen mooi als koning verkleed, anderen konden zich met de hulp van  monitoren van de jeugddienst nog gauw een koninklijke outfit aanmeten.

Ondertussen werden op het podium de liedjes gerepeteerd en wie wilde kon met het schaap op de foto.

Wanneer iedereen mooi verkleed was, werden de zingzakken bedeeld met daarop een geel-blauwe geitenkop. Het district liet er vorig jaar zo’n 1500 aanmaken. Uitgerust met hun zingzak trokken de kinderen dan in kleine groepjes samen met een monitor op pad om in de omgeving van de Bist bij de mensen aan te bellen en te zingen.

De snoep en de centjes verdwenen in de zingzak en aan het einde van de namiddag gingen de koningen blij en tevreden weer naar huis.

 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio