© Luk Luyten

Industrieterrein ‘Ter Beke’ hele dag hermetisch afgesloten

Blokkades van de twee grote vakbonden aan de drie invalswegen maakten dat het industrieterrein ‘Ter Beke’ maandag de hele dag afgesloten bleef. Er kon geen auto in of uit en de meeste bedrijven bleven dicht.

Luk Luyten

In tegenstelling tot de regionale stakingsdag van enkele weken geleden bleven de bedrijven van het industrieterrein onbereikbaar voor voertuigen. Alleen te voet of per fiets kon je met wat geluk de blokkades omzeilen.

Net als in de Moerelei waren de stakers op het kruispunt van de Boomsesteenweg met de Terbekehofdreef massaal aanwezig. Zij hielden de zijbaan afgesloten, maar het verkeer op de middelste rijvakken ondervond geen hinder. De politie hield discreet een oogje in het zeil en hield zich klaar om in te grijpen als dat nodig mocht zijn. Ook voor de poorten van Atlas Copco stonden stakerspiketten. Dit keer mochten geen vrachtwagens in en uitrijden.

Alleen de afwezigheid van openbaar vervoer maakte in het straatbeeld het verschil met gewone weekdagen. Alle handelszaken waren open. Ook in de grote warenhuizen als Delhaize, Colruyt en Carrefour kon je boodschappen doen.

Op de Bist waren de sporen van de kerstmarkt zichtbaar, want ook het stadspersoneel staakte. In de scholen werd geen les gegeven, maar er was wel opvang voorzien tijdens de gewone schooluren.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio