‘Kip’ Philippe zorgt voor origineel protest

Honger hoefde kip Philippe niet te lijden. Foto: Luk Luyten

‘Kip’ Philippe zorgt voor origineel protest

Print
Wilrijk - Bij carrosseriebedrijf CARE in de Dynamicalaan kwam het protest van een geduldige, eenzame kip.

“Als ik het alleen moet doen, dan maar op een ludieke manier. Zo val ik ten miste op”, dacht Philippe Van Megrot van carrosseriebedrijf CARE in het industrieterrein Ter Beke.

Philippe (42) werkt al elf jaar bij carrosserie CARE. Sedert twee jaar is hij syndicaal afgevaardigde voor het ABVV in het bedrijf dat vijfentwintig mensen te werk stelt. Op het mededelingenbord had hij de grieven van zijn vakbond opgehangen, maar stakers kreeg hij niet op de been.

“We zijn ook maar een klein bedrijf en vakbondsacties zijn ze hier niet gewoon. Zelf vond ik dat ik als vakbondsman wel iets moest doen, vandaar dat ik hier als kip zit. Een hele werkdag lang, van acht uur tot half vijf. Op die manier ben ik toch solidair met de mensen die binnen aan de slag zijn.”

Honger hoefde kip Philippe niet te lijden, want zijn vrouw was langsgekomen en had de barbecue aangestoken. De worst en de saté maakten het lange wachten draaglijker.

“Ik kreeg wel veel sympathiebetuigingen en toevallige passanten kwamen een praatje slaan.  Zelfs ATV is langs geweest”, zegde Philippe fier.

Of hoe ook kleine acties hun doel niet voorbij schieten.

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio